Παραγωγή και Εγκαταστάσεις
Παραγωγή και Εγκαταστάσεις

Η Ιστορία Παραγωγής του Ελαιολάδου
Το ελαιόλαδό μας παράγεται αποκλειστικά από ελιές που προέρχονται από τον οικογενειακό μας ελαιώνα, εξασφαλίζοντας αυθεντικότητα και εξαιρετική ποιότητα. Η κύρια ποικιλία που καλλιεργούμε είναι η Κορωνέικη, η οποία ξεχωρίζει για τη γεμάτη γεύση και την υψηλή απόδοση σε λάδι. Ακολουθούμε αυστηρές πρακτικές στην καλλιέργεια των ελαιόδεντρων, καθώς και στη συγκομιδή των καρπών, με συνεχείς παρακολουθήσεις και βελτιώσεις, ώστε να διασφαλίζονται τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα. Η έκθλιψη των συλλεγόμενων καρπών πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση, λίγες ώρες μετά τη συγκομιδή, με στόχο να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η ποιότητα των καρπών. Αυτή η άμεση επεξεργασία εξασφαλίζει τα βέλτιστα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, όπως πιστοποιείται από αυστηρές εργαστηριακές αναλύσεις, παραδίδοντας ελαιόλαδο απαράμιλλης
καθαρότητας και ποιότητας.

Η Ιστορία Παραγωγής του Ελαιολάδου
Το ελαιόλαδό μας παράγεται αποκλειστικά από ελιές που προέρχονται από τον οικογενειακό μας ελαιώνα, εξασφαλίζοντας αυθεντικότητα και εξαιρετική ποιότητα. Η κύρια ποικιλία που καλλιεργούμε είναι η Κορωνέικη, η οποία ξεχωρίζει για τη γεμάτη γεύση και την υψηλή απόδοση σε λάδι. Ακολουθούμε αυστηρές πρακτικές στην καλλιέργεια των ελαιόδεντρων, καθώς και στη συγκομιδή των καρπών, με συνεχείς παρακολουθήσεις και βελτιώσεις, ώστε να διασφαλίζονται τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα. Η έκθλιψη των συλλεγόμενων καρπών πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση, λίγες ώρες μετά τη συγκομιδή, με στόχο να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η ποιότητα των καρπών. Αυτή η άμεση επεξεργασία εξασφαλίζει τα βέλτιστα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, όπως πιστοποιείται από αυστηρές εργαστηριακές αναλύσεις, παραδίδοντας ελαιόλαδο απαράμιλλης
καθαρότητας και ποιότητας.
Η Καλλιέργεια των Ελιών:
Από τον Ελαιώνα
στη Συγκομιδή
Οι ελιές μας είναι αποκλειστικά ποικιλίας Καλαμών, προερχόμενες απευθείας από τους οικογενειακούς μας ελαιώνες. Διαλέγονται με προσοχή ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα τραυματιστούν. Μετά από μια σχολαστική διαδικασία καθαρισμού, τοποθετούνται σε δεξαμενές, όπου αφήνονται να ωριμάσουν φυσικά σε άλμη με 12% ιωδιούχο αλάτι για 6-8 μήνες, επιτρέποντάς τους να αναδείξουν τη χαρακτηριστική τους γεύση και να αποκτήσουν τη μοναδική τους υφή. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της φυσικής ωρίμανσης, οι ελιές στραγγίζονται, πλένονται και συσκευάζονται σε δοχεία με άλμη συντήρησης που περιέχει 4% ιωδιούχο αλάτι. Για να διασφαλιστεί η φρεσκάδα τους και να προληφθεί η οξείδωση, κάθε βάζο συμπληρώνεται με μια γενναιόδωρη ποσότητα έξτρα παρθένου ελαιολάδου, που προέρχεται είτε από ελιές ποικιλίας Καλαμών είτε Κορωνέικης. Το ελαιόλαδο αυτό λειτουργεί ως φυσική προστασία, διατηρώντας το προϊόν φρέσκο και εξασφαλίζοντας την πλούσια και αρμονική γεύση του.


Η Καλλιέργεια των Ελιών:
Από τον Ελαιώνα
στη Συγκομιδή
Δημιουργώντας αυθεντική πάστα ελιάς
Η παραγωγή της πάστας ελιάς Passavas Estate ξεκινά με την προσεκτική επιλογή των πιο ώριμων ελιών, οι οποίες διαχωρίζονται από εκείνες που προορίζονται για συσκευασία ως ολόκληροι καρποί. Οι επιλεγμένες ελιές υποβάλλονται σε μια εξειδικευμένη διεργασία κατά την οποία αφαιρούνται προσεκτικά τα κουκούτσια και η φλούδα, αφήνοντας μόνο την πλούσια και αρωματική σάρκα του καρπού. Ακολουθεί η πολτοποίησή της, δημιουργώντας μια λεία και βελούδινη πάστα. Κατά τη συσκευασία της, προστίθεται επαρκής ποσότητα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, το οποίο όχι μόνο ενισχύει την πλούσια υφή και μοναδική γεύση της πάστας, αλλά λειτουργεί και ως φυσικό φίλτρο, προστατεύοντας το προϊόν από οξείδωση και διασφαλίζοντας την αξεπέραστη ποιότητά του.
Δημιουργώντας Αυθεντική Πάστα Ελιάς
Η παραγωγή της πάστας ελιάς Passavas Estate ξεκινά με την προσεκτική επιλογή των πιο ώριμων ελιών, οι οποίες διαχωρίζονται από εκείνες που προορίζονται για συσκευασία ως ολόκληροι καρποί. Οι επιλεγμένες ελιές υποβάλλονται σε μια εξειδικευμένη διεργασία κατά την οποία αφαιρούνται προσεκτικά τα κουκούτσια και η φλούδα, αφήνοντας μόνο την πλούσια και αρωματική σάρκα του καρπού. Ακολουθεί η πολτοποίησή της, δημιουργώντας μια λεία και βελούδινη πάστα. Κατά τη συσκευασία της, προστίθεται επαρκής ποσότητα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, το οποίο όχι μόνο ενισχύει την πλούσια υφή και μοναδική γεύση της πάστας, αλλά λειτουργεί και ως φυσικό φίλτρο, προστατεύοντας το προϊόν από οξείδωση και διασφαλίζοντας την αξεπέραστη ποιότητά του.
Οι εγκαταστάσεις μας


Οι εγκαταστάσεις μας

Το ελαιοτριβείο μας, το οποίο βρίσκεται μέσα στον ελαιώνα, αντιπροσωπεύει την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας στην παραγωγή ελαιολάδου. Εξοπλισμένο με έναν υπερσύγχρονο σπαστήρα μηδενικής οξείδωσης και έναν ακριβέστατο εναλλάκτη θερμότητας πολτού, το σύστημα διατηρεί σταθερή θερμοκρασία 18°C καθ’ όλη τη διάρκεια της μάλαξης, διασφαλίζοντας την τέλεια ισορροπία γεύσης και θρεπτικών συστατικών. Οι μαλακτήρες που λειτουργούν υπό κενό αέρος προστατεύουν πλήρως από την οξείδωση, ενώ ένα προηγμένο decanter ολοκληρώνει την επεξεργασία του λαδιού απευθείας, εξαλείφοντας την ανάγκη χρήσης φυγοκεντρικού διαχωριστή. Αυτή η καινοτόμος διαδικασία διασφαλίζει όχι μόνο κορυφαία ποιότητα, αλλά και μηδενικούς ρύπους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Αμέσως μετά την εκχύλιση, το φρέσκο ελαιόλαδο υποβάλλεται σε διήθηση και διαύγαση και στη συνέχεια αποθηκεύεται σε δεξαμενές πλήρωσης αζώτου. Το περιβάλλον αζώτου διατηρεί τη φρεσκάδα του προϊόντος μέχρι τη στιγμή της συσκευασίας του. Κάθε παρτίδα ελέγχεται σχολαστικά μέσω δειγματοληψίας και ανάλυσης στο ιδιόκτητο εργαστήριό μας, διασφαλίζοντας τα πιο υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Από τον ελαιώνα έως τη συσκευασία, κάθε λεπτομέρεια της διαδικασίας παραγωγής αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας στη δημιουργία κορυφαίου ελαιολάδου.

